En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Inatçı takdirde aksiyonlevini yerine getirememekle yanında yangına karşı savunmasız bir kucak oluşturur. Evet yangın kapısı seçer nelere dikkat edilmeli?;
Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan konstrüksiyonlabilmekle omuz omuza elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun ana nedeni arazi kaybına öz vermemesi ve daha azca maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir şekilde de tasarlanabilmektedir.
Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
Yangın Bapsı, ivedi durumlarda yapıdan emniyetli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve kişioğlu yaşamını kök düz, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.
Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın bapları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe bakarak farklı nitelik seçenekleri sunulabilir. Kasa ve kanatlar olarak dileme olması yerinde farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması gestaltlabilmektedir.
Yangın merdiveni, her çtay yapı içinde kâin insanların ve özge dinçların yangın veya rastgele bir ivedili manzara esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri önemli öneme sahip, kuruluşlması zaruri, strüktürların vazgeçilemez unsurları ortada iz almaktadır.
Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda hareketsiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması ıztırari olarak ikrar edilmektedir.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı başta sürdürmek üzere tasarruf amacına ve kullanan şahıs sayısına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu kırmızıışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden kuruluşlmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de yamanı değişmez ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli hava oluşturur.
Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının Yangın Merdiveni Kapısı yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Bapnın bediiyat gestaltsı ve istek edilen aksesuarların yararlanmaı hediyeı aracısız olarak etkilemektedir.